Болните, които ядат пилешка супа, оздравяват два пъти по-бързо...

В сезона, в който всички подсмърчат, американски учени установиха на какво се дължат лечебните свойства на пилешката супа.

 

Според изследването болните от настинка или грип, които консумират от горещия бульон, оздравяват два пъти по-бързо от останалите.  

В свареното пилешко месо се съдържа протеинът цистеин, който действа срещу възпаленията и отока на лигавицата.

 

Когато сме болни, в организма ни се отделя определен вид бели кръвни телца, наречени неутрофили. Пилешкият бульон успява да блокира и тяхното действие. Ето защо, само след няколко купи, се чувстваме много по-добре. Стига, разбира се, супата да е приготвена по правилния начин.

 

А как става това – вижте съветите на Лора и Стоян от предаването \"Бон апети\" във видеото.