Според него изборите миналата неделя са били тежки като организация, защото са били 2 в 1...

\"Всеки, който загуби, може да иска касиране на изборите. Аз обаче не виждам основание за това\". Това коментира в \"Здравей, България\" премиерът Бойко Борисов.

 

Според него изборите миналата неделя са били тежки като организация, защото сме избирали и президентска и местна власт. Провеждането на вот 2 в 1 обаче спестило пари на данъкоплатците.

 

\"Ние винаги сме се водили от това да спестим пари на данъкоплатеца. Едни избори грубо струват около 20 милиона лева. Да правим два един след друг е абсолютно пилеене на пари и то в такава тежка криза. По този начин спестяваме 18 милиона\", заяви Борисов.

 

Според него е естествено да има проблеми, защото са кандидатите са били много, бюлетините - дълги, особено в по-малките населени места.

 

\"След всички избори загубилите говорят какво ли не и се оправдават. Факт е обаче, че във всички големи градове ГЕРБ или печели, или отива на балотаж. За нас избирателната активност беше висока\", изрази задоволството си премиерът.

 

По думите му Ахмед Доган отново се е показал като един от най-силните политици, визирайки победата му в Кърджали.

\"Когато те не участват активно, няма кой да победи ГЕРБ. Доган си игра с БСП като котка с мишка. Без него много трудно ДПС може да победи, Касим Дал не у спя да ги пропука\", на мнение е Борисов.

 

\"БСП става силна, ако се целува с ДПС. Изборът в неделя е Доган или Борисов\", категоричен бе премиерът, въпреки че втора по сила партия, според изборните резултати, е именно БСП.

 

\"Най-яростната кампания срещу ГЕРБ води Волен Сидеров. Той се е разбрал с БСП и ДПС и го доказва това, че той говори срещу Росен Плевнелиев, но не и срещу Ивайло Калфин\", заяви министър-председателят.