Той даде пример с някои от техните искания като това за психиатрична експертиза на Мануела.

Не мисля, че има съдия, който ще повтори същото решение на Йорданка Моллова. Мисля, че всичко е на страната на Мануела. Това каза Красимир Горсов преди заседанието на Софийският апелативен съд, на което той оспорва решението на градските магистрати.

Съдия Йорданка Моллова на 14 юни отхвърли иска, предявен от Мануела Горсова, за 189 254,21 долара към застрахователното дружество \"Дженерали\". Мануела бе осъдена да плати направените от застрахователя разноски - 12 120 лева, както и да заплати на Максим Стависки направените по делото разноски - 8 660 лева. Няколко дни след това решение от застрахователната компания заявиха, че нямат никакви претенции към получаването на обезщетение от страна на семейството на Мануела Горсова. Максим Стависки също обяви, че няма да иска пари от момичето.

И днес Красимир Горсов посочи, че решението на градския съд не е мотивирано, както трябва и е лишено от смисъл. Той изтъкна, че се е срещал с изпълнителния директор на застрахователя и твърди, че проблемът не е в тях. Те не правят спънки в делото, каза той и заяви, че застрахователят ще се съобрази с решението на съда и ще плати парите, ако има такава присъда. \"Имат желание и в момента помагат за лечението на Мануела\", потвърди още веднъж той. Компанията поема около 80% разходите за лечението на момичето в последните 2 – 3 месеца , останалите са от \"мои приятели\". Семейството на момичето показва фактури за разходите и в рамките на лимита по застраховката \"Гражданска отговорност\" от \"Дженерали\" дават пари. Този лимит е 1 млн. лв.

Горсов посочи, че адвокатите на Максим Стависки спъват делото. Той даде пример с някои от техните искания като това за психиатрична експертиза на Мануела. \"По простата причина, че няма лекар в света, който може да я направи и те са наясно с това\", обясни баща й. А иначе самото момиче вече е направило стъпки, но с помощта на рехабилитатор, който да я държи. Това, според баща й показва, че тя има потенциал. \"Не знам кога пак ще се случи, но знам, че ще стане. Не го прави всеки ден за съжаление\", каза той и добави, че лекарите са оптимисти. Времето на Мануела е до минута разграфено и с нея работят много хора. /БГНЕС