\"На тези избори доказах, че може да има независим кандидат, който да достигне прилични проценти\"...

\"Минал е по-малко от месец от изборите и да започнем да говорим за политиката през партия е дълбоко излишно в този момент. Партията е просто един от инструментите да постигнеш целите на обществото\".

 

Така Меглена Кунева отговори в \"Здравей, България\" на въпроса смята ли да създаде нова партия. Според нея на политиците отчаяно им липсва именно това да разберат какви са целите на обществото.

 

За Меглена Кунева най-важните теми в обществото в момента са бюджета, образованието и здравеопазването.

 

\"На тези избори доказах, че може да има независим кандидат, че може всичко да бъде открито и да няма отклонения от това, което си казал. Аз избрах начина, по който да направя кампанията си и доказах, че е възможно да се достигнат съвсем прилични проценти с 300 000 лева, а не с милионите на партията\", каза още Кунева.

 

Тя бе помолена да коментира бюджета за следващата година и действията на Симеон Дянков.

\"Аз съм \"за\" увеличаване на пенсионната възраст, но това не може да стане от една година за друга. Това е неуважение към хората, които са планирали своя живот\", на мнение е Меглена Кунева.

 

\"Притеснявам се не от желанието за реформи, защото такива са нужни, а от това, че няма съгласие по тях\", допълни тя.

 

\"Може би още до края на месеца Европейската комисия ще гледа предложението за допълнителни средства за АЕЦ \"Козлодуй\", които трябва да влязат в нашите сметки. Тези средства ще са около 200 милиона и ще се следи как ние ще ги усвоим\", информира Кунева.