Животът на 150 души е застрашен ежедневно, тъй като всеки момент блокът може да рухне...

След случая с блок 20 в Ямбол, който беше съборен преди година заради това, че е опасен за живеене, се оказа, че и днес съществуват блокове, които застрашават живота на обитателите им, защото са пред разпадане.

 

Такъв е и блок 15 в Ботевград. Той е общински и се обитава от над 150 души. Техният живот е застрашен ежедневно, тъй като всеки момент блокът може да рухне.

 

Само за няколко години сградата е пропаднала с почти 30 сантиметра, защото мазетата са перманентно пълни с фекални води.

 

Проблемът с канализацията води и до непрекъснати наводнения на апартаментите и стълбищата. Живущите в блока разказват, че това е и една от причините за постепенната му разруха. Най-потърпевши остават хората, които живеят на първите етажи.

 

Освен за живота си, хората се страхуват и за здравето си. Пламването на епидемии е често срещано. От общината са отпускани средства за ремонт на сградата, но според обитателите й това не е имало никакъв ефект.

 

И въпреки че не са доволни от условията, обитатели на 3-те входа на блока ще продължават да рискуват живота си, защото няма къде другаде да отидат.

 

Как ще се разреши проблемът коментира кметът на Ботевград Георги Георгиев – вижте във видеото.