Там работят над 3500 човека, 550, от които ще бъдат съкратени...

Жп гарата в Горна Оряховица е най-голямата в страната. Тя отговаря за гарите Плевен, Русе и Варна. Там работят над 3500 човека, 550, от които ще бъдат съкратени.

 

Регионалният председател на железничаркия синдикат към КНСБ – Дечко Гърков, подчерта, че стачката е законна. \"Незаконни действия се извършват от страна на администрацията. Тази сутрин в гара Плевен ръководители-движение са отстранени от работа и не се допускат до работните помещения\", допълни той.

 

Стачкуващи железничари заявиха, че информацията на изпълнителния директор на БДЖ, че само 25 човека за цяка България ще стачкуват, не е вярна. Железничари от Товарни превози заявиха, че при тях натиск от страна на ръководството не е имало.

 

Славка Бобева – председател на стачния комитет, заяви, че хората се страхуват, защото безработицата в Горна Оряховица е много голяма. \"Срам и позор е за всяко едно правителство да срине държавни железници, независимо какви манипулации вървят и по телевизии и по радио. Не може с лека ръка правителството да закрива 100-годишни железници\", заяви още тя.

 

Инж. Митко Мишев – директор на \"Пътнически превози – Горна Оряховица\" към \"Холдинг БДЖ\" заяви, че натиск не е бил оказван. Според него, натискът е по-скоро от страна на синдикатите.

 

Още по темата – във видеото.