Къде да посрещнем новогодишната нощ край морето?

Къде да посрещнем новогодишната нощ край морето, какви оферти ни предлагат собственици на хотели и ресторанти и достъпни ли са цените за българина провери екипът на \"Здравей, България\" в Бургас.

Въпреки, че в началото на декември температурите на въздуха в Бургас са много над нулата и нищо не предвещава зима, календарът е категоричен - само след около 3 седмици е Нова година. По традиция подготовката за посрещането й винаги ни създава особено настроение, свързано най-вече с това с кого и къде ще я посрещнем - дали в домашна обстановка, или на заведение

Представители на туристически агенции разказват, че за разлика от други години сега няма интерес към организирано пътуване в чужбина въпреки атрактивните оферти.

Въпреки липсата на интерес към пътуване в чужбина, анкета показа, че причина за това не е икономическата криза. Оказва се че не малка част от работещите хора ще посрещат 2012-та на заведение.

По Южното Черноморие повечето от целогодишно работещите хотели предлагат изключително атрактивни пакети около новогодишната нощ. Пакетите са обикновено за 3 дни на база нощувка и закуска, като специално се подчертава новогодишното празнично меню.

Така например четиризвезден хотел в центъра на града примамва с тридневна оферта на цена от 203 лева на човек. Средно голям бургаски хотел пък ни предлага тридневния новогодишен пакет за 179 лева на човек, а ако решим да останем само два дни цената пада на 149.

Любопитното е, че офертите освен куверт в ресторант в новогодишна нощ, включват и СПА услуги - фитнес, басейн, финландска сауна и всичко, което се сетите. Това, от което се интересуват гостите, обаче е новогодишното меню.

Проверка в Бургаски ресторанти показа, че кувертът за новогодишната тръгва от 55 лева, за да достигне 150 лева. Менюто обикновено е изискано. В повечето ресторанти са помислили за забавни игри с награди, жива музика.

 

Така че ако сме избрали да сме на ресторант на 31-ви, ни остава да облечем дрехите, в които ще се чувстваме най-красиви и да грабнем доброто си настроение, за да посрещнем щастливи 2012-та година.