66-годишният Никола Трендафилов разбира, че през всички тези години е живял с фалшива самоличност

66-годишен мъж от пазарджишкото село Црънча трябва да доказва самоличността си пред съда

Само на 10 километра от Пазарджик в село Црънча живее 66-годишният Никола Трендафилов. Преди година той разбира, че през всичките тези години е живял с фалшива самоличност. Това се случва когато подава заявление за нова лична карта.

Причината е, че в регистрите не фигурира мястото му на раждане. Под номера на акта му за раждане пък е записано друго име.

Интересно е обаче, че  Никола е регистриран и под друго име, но със същото ЕГН в район Смолян. Това става ясно от данъчните известия, които се получават на адреса му в село Црънча. Остава и въпросът как на Никола са издавани документи за самоличност досега.

От  ЕСГРАОН са категорични – единственият начин Никола Трендафилов да продължи да живее с тези имена е да докаже самоличността си пред съда. Грешката според тях е допусната в далечната 54-та година, когато Никола е бил осиновен.

Така на практика 60 години по-късно Никола Трендафилов не съществува и трябва да плаща за административни грешки допуснати навремето. В страната, в която живее не съществува закон, който да му помогне да разреши проблема си.