Най-често срещан този проблем е при лекари, учители, адвокати, журналисти

Стресът и депресията са състояния, в които изпадат интелигентните хора. Най-често срещан този проблем е при лекари, учители, адвокати, журналисти и полицаи. Това каза в \"Здравей, България\" психиатърът Веселин Герев.

 

Стресът и депресията не са нищо ново. Те са световен проблем, известен отдавна, с който започваме да свикваме, коментира той.

 

По думите му при всеки може да бъде открит някакъв психичен проблем. Хората в активна възраст трябва да се справят освен със стреса от ежедневието, да понасят и допълнителни професионални натоварвания. Започва да има все повече несигурност. Икономическата криза води до фалити, до стагнация и хората започват да се притесняват, че положението се клати, подчерта той.

 

Според него човек трябва да е много гъвкав и да се справя с различни ситуации. Това е възможно да се случи, като натрупа той опит. Трябва да се прави антистресова терапия. Всички си мислят, че като не правят нищо, нещата ще си отминат. Оставен да се справя сам, човек може да потъне още по-надълбоко. Проблемите добиват битово и социално измерение, допълни Веселин Герев.