За първи път досега в празничната програма няма чалга. Тя е заменена с рок, класика и джаз...

Кметът на Пловдив Иван Тотев разпореди никаква чалга да не звучи в центъра на града в продължение на две седмици. Така преди, по време и след коледните и новогодишни празници масовият жанр няма да бъде допуснат на празничната сцена, която е издигната срещу сградата на общината.

За първи път досега в празничната програма на Пловдив няма чалга. Тя е заменена с рок, класика, джаз и коледни песни. Поп-фолк изпълненията и кючеците са забранени от кмета, който е заклет рокаджия.

Тотев не крие пристрастията си към твърдата музика, която през цялото време съпътстваше предизборната му кампания.

И така на традиционно издигнатата празнична сцена в центъра на града всяка вечер до 31-декември ще има концерти. На сцената обаче няма да могат да се качват поп-фолк изпълнители. Реакцията на пловдивчаните е разнопосочна.

Тази година на коледния пазар ще бъде забранена и продажбата на бельо, пантофи и дрехи. Търговците ще могат да предлагат само лакомства, сувенири, кебапчета и вино за повдигане на празничното настроение. За първи път е направен и детски кът, в който Дядо Коледа ще посреща най-малките и ще се снима с тях за спомен.