Шестата по красота в света става водещ в рубриката \"Съпругите\"...

Тя е едно от най-известните и успешни лица в модния бизнес у нас – собственик и основател на модна агенция \"Визаж\", организатор на множество конкурси за красота и главен \"виновник\" за откриването на редица български модели, сдобили се със световна слава. През 1995 г. се класира на шесто място в престижния конкурс \"Мис Свят\" и оттогава до днес си остава българката, постигнала най-голям успех на световен конкурс по красота.

Съвсем скоро обаче модните и семейни ангажименти ще съвместява с телевизионни, защото от 29 януари Жени Калканджиева става най-новото лице в ефира на „Станция Нова\". Тя ще бъде водещ в рубриката \"Съпругите\" и заедно с Мая Савова обещават да бъдат един атрактивен и очарователен тандем.

\"Не само медиите обичат Жени, но и тя обича медиите\" – твърдят хората от най-близкото й обкръжение. Жени е убедена, че именно непрекъснатото развитие е това, което дава истинска стойност на професионалния път на човека – така самата тя обяснява решението си да се насочи към телевизионното поприще. Не крие, че досега е получавала предложения от различни медии и предавания, но това е първото, което напълно я удовлетворява едновременно като съдържание и формат. Жени Калканджиева има богат опит в ролята на телевизионен гост и събеседник в не една гореща тема. В повечето случаи дори сама е инициирала актуални въпроси и е провокирала дискусии по важни социални въпроси. Сега се радва, че с новото амплоа ще има възможност както да изяви потенциала си в сферата на медиите и живото предаване, така и открито да изразява гражданската си позиция по вълнуваща обществото тематика.

С екранната си половинка Мая се познават отпреди – предстои им обаче да изградят силна професионална връзка. \"Ще разчитам не само на нейната харизма, но и на подкрепата й от гледна точка на натрупания опит като телевизионен водещ\", споделя Жени. Как ще съчетава новите отговорности с грижите за сина си Георги? – \"както досега\", отговаря тя и допълва: \"Естествено, няма да ми е лесно, но предизвикателствата ме зареждат с още повече енергия\".

Наскоро шефката на \"Визаж\" обяви, че ще открие ново направление в модната си агенция – кастинг отдел, който ще набира и актриси. В тази връзка не отрича възможността самата тя да се снима в киното или в телевизионен сериал. \"Зависи от конкретното предложение, но с натрупания опит на модел, медийно лице и не на последно място артистичност, това би било още едно поле, в което бих могла да се пробвам\", споделя новата водеща в \"Станция Нова\".