Тази вечер е премиерата на лентата, която е посветена на големия актьор Велко Кънев...

\"Миграцията на паламуда\" е най-новата българска комедия на режисьора Людмил Тодоров. Премиерата е тази вечер в кино \"Люмиер\" от 19.30 часа и ще бъде посветена на големия актьор Велко Кънев, чиято последна роля е именно в този филм. Той ще тръгне по екраните през март.

 

Специално за \"Здравей, България\" актьорите Гергана Стоянова, Кенуърд Хил, Никола Стоянов, Александър Сано и Владимир Зомбори разказаха повече за лентата.

 

Във филма участват още Христо Мутафчиев и Стефан Вълдобрев. Според актрисата Гергана Стоянова това е най-добрата роля на Мутафчиев.

 

\"Това е едно толкова прекрасно обяснение в любов, така леко ти става на душата, след като гледаш филма, че няма начин човек да не си каже, че е горд горд с българското кино\", на мнение е актрисата.

 

\"Миграцията на паламуда\" е филм за човешката надежда, колкото и нелепа да изглежда тя понякога. Той разказва за двама бащи (Христо Мутафчиев и Стефан Вълдобрев) и техните синове (Владимир Зомбори и Никола Стоянов), които се борят с трудния живот на село.

 

Начините за оцеляване на тандемите са парадоксални и много комични. Когато в края на филма те стигат точно там, откъдето са тръгнали, разбирай – до никъде, вместо с униние, те се изпълват с упование и сила, защото са заедно, защото се подкрепят и обичат.


Разберете любопитни моменти от снимачната площадка на \"Миграцията на паламуда\" – във видеото.