Снегопочистващата фирма нямала необходимата техника, за да се справи с изключително тежкия терен...

Студовете и снегът блокираха голяма част от Балканите. А лавина причини смъртта на 10 души в Косово. С това жертвите вече са повече от 50.

И у нас продължава да има населени места, които са откъснати от света. От дни няма нормален достъп до смолянското село Мугла. Там  преспи и лавини се свличат буквално след минаването на снегопочистващите машини.

Въпреки веригите на автомобила ни и поетия риск, екипа ни успя да преодолее само няколко километра от трасето. Снощи лавини и преспи отново затвориха пътя до с.Мугла. Тежката машина, която чисти снега  е аваририрала по пътя.

Жители на селото късно вчера в телефонен разговор алармираха, че нямат достатъчно хляб и хранителни продукти. Имали  нужда и от лекарства.

В селото нямат дори телефонна връзка със света. За да се свържат с нас, обясниха че им се наложило да пробиват километри път в преспите за да стигнат до място където имало обхват.

От общината обясниха, че снегопочистващата фирма нямала необходимата техника, за да се справи с изключително тежкия терен. Още през следващата седмица  в борбата ще се  включи военна техника.

Подробности за случая - във видеото.