Александър и Даниел разказват на връстниците си учебния материал с филми...

Ще ви разкажем и за две момчета, които са решили да оборят теорията, че физиката е скучна. От няколко години Александър и Даниел разказват на връстниците си учебния материал с филми. Чрез 3D анимация, реални примери от живота и холивудски ленти те обясняват трудните формули и физични закони. С двете момчета ни запознават Надя Ганчева и Станислав Илиев.

Създателите на филмите са две 20-годишни момчета, запалени по физиката и астрономията. В училище се ядосали на факта, че връстниците им учат само за едната шестица и не осъзнават богатството на знанията. Затова решили да експериментират и да представят уроците по различен начин.

Всеки един филмов урок е заснет с подръчни материали в домашни условия. Двете момчета сами сглобяват камерите си, правят си импровизирано студио и работата започва. От филмите им научваме как точно работят компютрите, каква е формулата за ускорение и какво означава законът на Мур.

Александър обясни, че един филм им струва около 30 лева. А за всичко останало са нужни само познания по физика. Затова момчетата са убедени, че такива филми са бъдещето в преподаването.