Заради очаквано обилно снеготопене, тази сутрин ще започне обезопасяване на язовир \"Елена\".

Код оранжево за опасност от силен снеговалеж, поледици и вятър е обявен за почти цялата страна.

Остава обявеното бедствено положение за общините Харманли, Свиленград и Любимец, където продължават спасителните и аварийно-възстановителните работи след големите наводнения през миналата седмица.

Временно затворен за движение на товарни автомобили е участъка от автомагистрала Тракия - между София и тунел \"Траянова врата\". Ограничението се налага, за почистване на пътното платно.

Снегът създаде сериозни проблеми в Благоевградско и Кюстендилско. Паднаха две лавини. Временно беше затворен за движение пътят между Кюстендил и Перник заради лавина в района на Коьовската планина.

Новият снеговалеж създаде хаос и Благоевградско. Поредната лавина в благоевградско е паднала под хижа „Македония\". Тежестта на снежната маса е съборила стълб и затрупала кантон на метеорологична станция. Данни за пострадали няма. Междувременно местната управа продължава да се бори с падналата преди дни лавина при Картала. Почистването за сега е преустановено, заради нова заплаха от лавина.

Въпреки, че парите за снегопочистване в Благоевград свършиха още миналата седмица, от общината обещават да се справят със снега.

Обстановката по главен път Е-79 също е усложнена.  Тази сутрин главният път Е-79 в участъка Благоевград – София осъмна затрупан под дебела снежна покривка.

Вижте във видеото повече информация от нашите репортери.