Инцидентът се е разиграл в общежитие, след среднощна свада между четирима студенти...

Убийство в студентски град в София. Инцидентът се е разиграл в общежитие, след среднощна свада между четирима студенти.

 

Единият от тях - 19-годишният Марио Данчев е бил прободен с нож. Издъхнал е минути по-късно в собствената си стая в общежитието.

 

Всичко е започнало и свършило в блок 23 стая 323. Миналата нощ братята близнаци Мартин и Марио Данчеви и приятелят им Владимир отиват на дискотека. Съквартирантът им Илко остава да спи.

 

Малко преди 3.00 часа сутринта Мартин решава да се прибере в стаята си. Илко не искал да го пусне, защото Мартин бил много пиян и му пречел. Заключва стаята.

 

Това вбесило Мартин и той повикал на помощ брат си Марио и приятеля им Владимир. Тримата започнали да блъскат вратата, опитвайки да я разбият. Илко отключва и така започва боят вътре в стаята.

 

Оказало се, че в мелето някой е намушкал Марио Данчев с нож в гърба. Той е издъхнал минути по-късно на собственото си легло. На земята в стаята е намерен ножът, с който е извършено убийството - един от кухненските прибори. Трите оцелели момчета са арестувани, все още обаче не е ясно кой от тях е намушкал Марио Данчев.

 

Останалите студенти в общежитието не са разбрали какво се случва на метри от тях. На входа на общежитието има охрана. Той също не е разбрал какво се случва. Видимо пияните момчета не са били и проверени на входа на сградата.

 

Така едно от момчетата, участвали е мелето – Владимир Борисов, влиза безпроблемно в стаята, въпреки че не живее в общежитието. Оказа се, че такава била практиката - гостите в блок 23 не се записват, нито се проверяват. Как точно се осъществява контролът в тези блокове, полицията не успя да обясни, защото отговорността била в ръцете на университетите.