Защо...

За Стефан Константинов беше съвсем очаквано предвид събитията през последните седмици - знаете премиерът не беше доволен от работата на министъра, а напрежението се засили покрай казуса с високите цени на лекарствата. Тогава Константинов получи срок от няколко дни от премиера, за да се справи с проблема. Очевидно Борисов не е бил доволен от резултатите.

 

Изненадващо обаче дойде оставката на министър Трайков. След като премиера отрече причина да е АЕЦ Белене или конфликта с Лукойл и Валентин Златев от миналото лято, единствената възможна версия остана проваления бизнес-форум в Катар. Тук обаче версиите на премиера и на бившия вече икономически министър се разминават.

 

Версията на Трайчо Трайков за случващото се оказа различна от тази, обявена снощи. Първо, той подчерта, че не е член на ГЕРБ и няма нужда да подава оставка пред партийно ръководство. Въпреки това решението, че той трябва да освободи поста си, му съобщил не премиерът Бойко Борисов, а заместник-председателят на Герб Цветан Цветанов. Това се случило малко след като самолетът с правителствената делегация от Катар кацнал на летището в София.

 

Оказа се, че освен Трайчо Трайков и Стефан Константинов има различна от премиерската позиция по въпроса с оставката.

 

Вижте във видеото.