Магистратите го оставиха в ареста...

Скандал в съдебната палата в Пловдив. Магистратите оставиха в ареста още един от фамилията Рашкови, внукът на Кирил Рашков - Ангел. Само преди два дни той беше арестуван в момент на даване на подкуп от 20 лева на двама полицаи, които го хванали да кара джипа си с отнета шофьорска книжка. 

 

Викове и истинска саморазправа белязаха съдебния процес срещу Ангел Рашков. Напрежението в съда ескалира, когато се появи Веселин Христов, основният свидетел срещу фамилията Рашкови.

 

„Днешният подсъдим, на който му гледат мярката също участваше в нападението върху Ангел. Също участваше в това нападение със същата тази кола, с която е хванат да дава рушвета. За това съм днес тук. И съм благодарен на полицаите, че са го хванали.", заяви Веселин Христов.

 

Съдебната охрана бързо успокои страстите. А в залата прокурорът обясни, че шофьорската книжка на 20-годишния Ангел Рашков е отнета още преди две години, защото е издадена с фалшива диплома за основно образование от училище в Раднево, в което той никога не е учил. За това дори е осъден преди два месеца от Районния съд в Стара Загора на една година условно с тригодишен изпитателен срок. Въпреки това продължавал до шофира. До онзи ден, когато полицаите го спрели и той им подхвърлил две банкноти от по 10 лева, за да се почерпят.

 

Пред съда обаче каза друго, че съжалява и че няма да го направи отново. А пред разследващите обяснил, че от вятъра парите сами хвръкнали от джоба му в полицейската патрулка.

 

Защитата на Ангел Рашков каза, че ще обжалва мярката му следващата седмица.