Тя може да доведе и до заболявания като диабет и артрит...

Нетолерантността, която организмът проявява към определени храни, често е причина за напълняване и редица заболявания, Това разкри в ефира на „На кафе" специалистът по алтернативна медицина Радослав Тошков.

Той допълни, че хората рядко търсят корена на проблемите си в консумацията на неподходящи продукти. Причината за това, е че симптомите на нетолерантност се проявяват много късно – обикновено дни след поглъщането на дадената храна.

„Това е алергия от трети тип, при която се отделят различен тип антитела от тези при хранителните алергии", поясни Тошков.

Той каза, че нетолерантността към определени продукти най-често води до проблеми със стомаха, кожата, главата, ставите. ТЕ са органите, които „отчитат" най-бързо този тип непоносимост. Именно заради това се появяват проблеми като подуване на стомаха, отделяне на газове, синдром на раздразненото черво, сухота, раздразнения и петна по кожата, главоболие и мигрена, артрит, наднормено тегло, липса на енергия, диабет тип 1.

Напълняването обикновено се получава, дори при положение че човек не яде почти нищо.

Какво още каза по темата Радослав Тошков и какво показаха тестовете, на които се подложиха Гала и Лара вижте в предаването „На кафе" в сайта Nova Play.