Кинопремиерите тази седмица, представени от критика Деян Статулов...

Първото премиерно предложение на кинокритика Деян Статулов за тази седмица е „Отмъстителите на Марвел". В дългоочакваният филм участват Робърт Дауни Джуниър в ролята на „Железният човек", както и красавицата Скарлет Йохансон като „Черната вдовица".

Сред големите достойнства на филма, освен че е едно голямо приключение, кинокритикът посочи баланса между героите и специалните ефекти.

„Всички, които са почитатели на героите на Марвел ще бъдат удовлетворени", заключи Деян Статулов.

Българският филм „Зад кадър" е второто предложение. Той е по действителен случай и представя историята на известния български оператор Христо Тотев. Въпреки някои дребни недостатъци, които Деян Статулов посочи, той препоръча на зрителите да гледат филма.

Шедьовърът на седмицата според кинокритика е фестивалният ирански филм "Надер и Симин: Раздялата". Той е взел Златен глобус за чуждоезичен филм, Оскар и дори голямата награда Сребърна мечка на фестивала в Берлин.

Деян Статулов заяви, че филмът следва една много добра тенденция на доброто иранско кино. Въпреки това е възможно да бъде труден за гледане от българските зрители поради културните ни различия и отдалечеността ни от техните религиозни ценности.

Вижте във видеото кои са спечелилите награди от филмовата загадка на „Здравей, България" от миналата седмица.