Очаквайте в "На четири очи" и председателя на Сдружение „България на гражданите” Меглена Кунева

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще анализира първите си 100 дни на „Дондуков". Как възприема новата си роля, остави ли тогата на входа на президентството, как ще коментира скандалите, които се завихриха около помилванията и опрощаванията от предишния президентски тандем и създадената за втори път парламентарна комисия по темата? 

 

Как приема като юрист приетите текстове в закона за конфискация, заради които беше бламирана през миналата пленарна сесия, ще доставят ли те дефицитната в обществото справедливост? Какъв доклад предстои да напише за България Европейската комисия, прав ли  е премиерът в искането си ефективно осъдените да поемат директно към затворите след обявяване на наказанията, за да се избегнат ситуации като тази с т. нар. братя Галеви?

 

Гост на Цветанка Ризова тази неделя ще бъде и председателят на Сдружение „България на гражданите" Меглена Кунева. Защо бившият еврокомисар реши сдружението й да се превърне в партия, след десетките заклинания, че не цели това? Кой е нейният електорат, десни, леви или гласове от центъра би могла да привлече за себе си, с кого би партнирала на политическата сцена, ако формацията й стане част от следващия парламент, как ще коментира обвиненията, че електоралната й сила е сериозно надценена, как приема атаките, с които я преследват и как ще коментира определението, което й даде Иван Костов през седмицата „последната червена кукувица в синьото гнездо"? 

 

Ще успее ли Кунева, чиято политическа кариера започна от НДСВ, да направи „политическа новост" по собствените й думи с познати партийни лица, има ли място за „културни" проекти в политиката, на какви идеи в икономически и социален план ще заложи формацията? 

 

„На четири очи" – неделя,  17.30 часа