Пия и Торстен се влюбват в едно закътано в планината селце преди близо една година...

 

Пия и Торстен се влюбват в едно закътано в планината селце преди близо една година, когато Торстен бил в Монтана по работа. Не се колебаят много и си избират къща в село Превала. Пия е медицинска сестра в Хамбург, а Торстен е екотехнолог. Планината, спокойствието, зеленината и чистият въздух ги карат да се завръщат на това място всеки път, когато са свободни. 

 

„Честно казано, колкото и парадоксално да звучи, ни харесва точно различният стандарт на живот, ние обичаме обикновения живот точно такъв, какъвто е тук в селото, хората са много гостоприемни и земни. Точно това ни харесва. Ние идваме от Хамбург - град с 2 милиона жители и тъй като в Германия вече не може да се води селски начин на живот, точно затова сме тук", каза Торстен Грим.

 

„Чувствам се прекрасно. Всеки път, още от първата минута, когато пристигнахме тук забравям какви проблеми имаме вкъщи, ежедневието ни в Германия и тук се чувствам много отпочинала", обясни Пия Иторстен.

 

„Когато пристигнем тук оставяме всичко немско в Германия и тук се опитваме да живеем като едни обикновени българи", допълни Торстен Грим.

 

Той бързо наваксва и с историята на този край в България, като си поръчал български книги на немски език по интернет. Освен това ни показва своята уникална тениска с която той се гордее. На нея пише„Аз съм превалец".

 

Пия никога не била засаждала плодове или зеленчуци, но съседите в селото бързо й дали съвети как да си засади домати и лук. Затова и тя сега с голяма отговорност се грижи за тях.

 

Спокойствието, прекрасната природа и добрите хора в село Превала са причината Пия и Торстен да не свързват бъдещето си с Германия и западния начин на живот.

 

Репортер: Биляна Борисова