Информацията е базирана на социологическо проучване...

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони ще оглави листата на своята партия на парламентарните избори през пролетта на 2013 г. в опит да се върне отново начело на италианското правителство, съобщава вестник "Кориере дела Сера".

 

Вестникът не посочва източниците си, но цитира социологически изследвания, които са благоприятни за бившия министър-председател.

 

Партията на Берлускони „Народ на свободата" губи скорост, а назначаването на младия Анджелино Алфано като генерален секретар не намали загубата на популярност.

 

"Без Берлускони "Народ на свободата" няма да постигне и 10%, а ако Алфано бъде кандидат-премиер, Берлускони участва в предизборната кампания като председател на партията и го подкрепи, резултатът ще бъде около 18%", пише изданието.

 

Ако пък Берлускони лично влезе в надпреварата за премиерския пост с Алфано на своя страна и екип от млади ръководители, избирателите ще му дадат дори 30% според социологическите проучвания.

 

Парламентарните избори в Италия трябва да се проведат през април 2013 г., а по това време Берлускони ще наближи 77 години.