Вижте акцентите от деня до момента в краткото видео

През нощта български пожарникари и горски служители са участвали в изграждането на просеки в борба с пожар на полуостров Атон, който вече е овладян. Природата подпомогна овладяването на огнената стихия, защото почти през цялата нощ в района валя дъжд. След като бъде направена оценка на ситуацията, ще се реши, дали нашите пожарникари ще се върнат днес или ще останат да подпомагат овладяването на огъня.

Работниците в ОЦК – Кърджали се зарадваха на новината, че половината от комбината е обявен за продажба. Според тях, това дава възможност да се появи реален инвеститор, който да съживи производството, или поне хората да имат възможност да си получат заплатите. 50% от Оловно-цинковия комплекс бяха обявени за продан от съдия изпълнител, като търгът започва утре, 13 август, с начална цена 8,307 млн. лева.

Ще бъде въведен нов стандарт за т.нар. „легнали полицаи”. До края на годината всички гърбици по улиците трябва да бъдат ремонтирани според изискванията. Тези, които няма как да бъдат поправени, ще бъдат премахнати. Според правилата, новите легнали полицаи ще трябва да са широки около 4 метра, а качването и слизането от тях трябва да е плавно, за да се избегне повреда на колата или предпоставки за катастрофи.

Тези и други теми – вижте във видео бюлетина на Новините на Нова.