Кой е виновен за побоя и престрелката в едно от най-известните заведения в Слънчев бряг?

„Историята наистина е странна. В рамките на един ден се изписаха такива неща по вестниците, каквито дори и на филми не съм гледал”, коментира за „Здравей, България” Димитър Спасов, по-известен като Митко Каратиста.

 

По негови думи, той е бил в заведение в Слънчев бряг заедно с приятели.

„Към 3 часа пристигна едно момче, което очевидно познаваше едни момичета, които са накрая на сепарето. Започна да се движи между нас все едно ние не съществуваме. По едно време това момче започна да се кара с едното момиче, започнаха някакви словесни престрелки, започна да я дърпа”, разказа Каратиста.

Той предположи, че много хора на негово място биха си замълчали, но той се намесил, като обяснил на въпросното момче, че случващото се не му е приятно и че никой от компанията не го познава.

„Явно с нещо го бях обидил, каза ми, че сега ще видя какво ще стане, избяга нанякъде. След малко тичешком с агресивно поведение пристигнаха 4-5 момчета с ясната тенденция да се бием. Нападнаха ме, аз и моите приятели ги отблъснахме. След 5 минути се събраха около 40 човека”, продължи разказа си Димитър Спасов.

По негови думи последвала „стрелба” с чаши и бутилки.

„Тези, които бяха отпред носеха ножове, палки, мернах пистолети. Лека-полека настъпваха, като знаех, че ако тръгнем към плажа ще стане по-зле, защото там ще ни заградят”, обясни Каратиста и допълни, че все пак разчитал и на охраната в заведението.

„Имаше един момент, в който те започнаха да настъпват сериозно. Слава Богу, зад мен се чу един изстрел, което леко ги дръпна. По-късно разбрах, че един от моите приятели е стрелял с ясната идея да ни спаси всички”, заяви Спасов и подчерта, че оръжието не е било негово, а на приятеля му.

По-късно след подаден сигнал от негов приятел пристигнала полицията, което успокоило Димитър Спасов. След това с приятелите му напуснали заведението, което той определи като „голяма грешка”.

„Извън заведението ни заградиха всички тези, които бяха вътре. Равносметката е, че аз съм наръган в петата. Започнаха да налагат моите приятели с палки, ножове. Всеки един от тях има прорезна рана от нож. Моята риза е цялата в кръв”, разказа Спасов.

Той допълни, че всичко това се е случило пред очите на полицаите, които започнали да викат подкрепление.

„Скандалът не е станал заради жена, а заради грешно интерпретирана забележка”, обясни Каратиста и допълни, че не познавал момичето, което се опитал да защити, нито пък знае кой е Куката.

Азис и Златка Райкова нямат нищо общо. Не съм ги виждал в самото заведение”, допълни Димитър Спасов.

„Аз съм работен човек, не се заминавам с криминални дейности. Няма от кого да се пазя или защо да ме атакуват”, категоричен беше Каратиста.

Припомняме ви, че печатните медии на 27-ми август се появи информацията, че масов бой заради Азис, придружен от стрелба, се заформил в едно от най-посещаваните заведения в Слънчев бряг, като сред замесените лица са били Митко Каратиста, Куката, Азис и златка Райкова.

Цялата версия за случилото се гледайте във видеото.