Майката се представила с чужда самоличност в родилното - тази на жената, която щяла да купи детето

Пореден опит за продажба на новородено беше засечен. Малката Ана е родена в болницата в Първомай преди дни. При постъпването си обаче, майка й представила чужда лична карта - на жената, която щяла да купи детето.

Според една от информациите, детето е било оценено на 5 хил. лева. След раждането обаче, 31-годишната жена признала какво е направила. Тя остава в болницата, а другата жена е арестувана.

Никой в село Стожер, край Добрич, не беше чувал, че 31-годишната  Дияна Добрева е опитала да продаде детето си. На улица „Еделвайс”, където е родната къща на Дияна, не са я виждали от близо година.

Според нейни съседи най-вероятно жената се е решила на тази крачка, за да събере пари и да  открие първородната си рожба- момиченце на 3-4 годинки, останало в Гърция при съпруга и свекървата на жената.

Като се върнала,  работила като миячка в Албена и събирала  пари за да открие детето си.

Майката на Дияна, Добринка, не е чувала дъщеря си от близо година. Тя научи от нашия екип за случилото се, но не повярва дъщеря й,  заради пари, да е продала бебето си.

Този случай обаче не е прецедент. Припомняме ви, че преди около 2 седмици баща пусна обява в интернет, в която се искаха 5 хил. евро за новороденото момиченце Йоана. Полицията попречи на тази сделка. Оказа се, че бебето е с абстинентен синдром, защото по време на цялата бременност майката е била на хероин.

Йоана е все още в Шейново, състоянието й е добро и терапията е вече спряна. От социалните служби вече са намерили приемно семейство на детето.