На легендарния влак шотландско семейство празнува златна сватба - 50 години брак

Златна сватба между Париж и Истанбул - шотландско семейство е избрало да празнува юбилея си с едно от най-луксозните пътешествия с влак. "Ориент Експрес" пристигна по обяд на централната гара в Русе.

Пътуването от Париж до Истанбул отнема 1 седмица. Около 40 души персонал се грижи за пътниците. Сервират френска храна, тъй като главният готвач е французин. Предлагат дълга листа от италиански и френски вина. Обслужват 85 пасажери от Австралия, САЩ, Германия и много французи и англичани.

И преди 120 години, и сега това пътуване се счита за едно от най-незабравимите и авантюристични пътешествия, които може да предприеме човек.

"Ориент Експрес" е символ на лукса. Шотландецът Фъргъс решил чрез това пътешествие да отпразнува 50 години семеен живот.

Влакът се движи по маршрута Париж - Истанбул веднъж годишно, по специална заявка, за специални клиенти и на специални цени.

Никой от пътниците не пожела да каже колко е платил, за да се вози на легендарния влак.

По различно време с него са пътували Франц Йосиф, Елисавета II, Оноре дьо Балзак, Шарл де Гол, Агата Кристи и още много други известни личности.

Пътуването продължава 6 дни и 5 нощи. На перона в дунавския град влакът бе зареден с вода и бе проверено техническото състояние на вагоните.

Репортер: Олга Василева