Същото мнение изрази в "Здравей, България" и бившият вътрешен министър Румен Петков

"Още сме под заплаха и ще бъдем винаги, докато има световен тероризъм”. Това каза в „Здравей, България” бившият външен министър Соломон Паси.

 

„Няма държава, която да е застрахована от терористичен акт. Характерът на престъпността претърпява генерална промяна, особено в сферата на тероризма нещата са много адаптивни”, допълни бившият вътрешен министър Румен Петков.

 

Той коментира, че преди години израелските туристи са били „обслужвани по по-специфичен начин точно по тази причина, че са обект на системна агресия”.

 

Припомняме, че депутатът от БСП Корнелия Нинова оповести информация от доклада за национална сигурност на Министерския съвет, според който сме били предупредени за възможен терористичен акт.

 

„Застраховка няма, но все пак не сме погледнали достатъчно сериозно на предупрежденията”, подчерта Петков.

 

Според Соломон Паси  при атаката на 11 септември 2001 година „започна ново геополитическо летоброене”. Той се съгласи, че никоя държава не е застрахована, затова според него не е коректно да се отправятобвинения. „Още в началото на годината обаче е имало ясен сигнал от израелските служби, че може да сме обект на атака”, обобщи бившият външен министър. 

 

Целия разговор с Румен Петков и Соломон Паси гледайте във видеото