Полицията постави метални огради около парламента, за да блокира достъпа до него

В Испания полицията за борба с безредиците постави метални огради около парламента, заради организиран за тази вечер протест. Демонстрацията беше свикана срещу планираните от правителството мерки за бюджетни съкращения.

Металните бариери бяха поставени около сградата на парламента, за да блокират достъпа до сградата от всички възможни страни. Протестиращите, които ще се съберат по-късно днес, 25-ти септември, твърдят, че демокрацията им е била открадната.
Очаква се в Мадрид да се събират хиляди хора. От провинцията в столицата вече пристигат голям брой автобуси с демонстранти.

Организаторите на недоволството обявиха, че той ще бъде мирен. Те не искали да нахлуват в сградата на народното събрание, а само да протестират пред нея. Съгласно испанския закон, демонстранти, които нарушават работата на парламента, могат да бъдат осъдени на затвор до една година.

До тук се стигна, след като новото консервативно правителство реши да намали бюджетните плащания и да увеличи някои от данъците в опит да намали дълга. Анализатори изразиха опасения, че Испания ще се нуждае от доста по-голяма помощ, от обещаните от финансовите министри от Еврозоната 100 милиарда евро.