Михаил Стоянов беше зверски пребит от младежи, защото помислили, че е с хомосексуални наклонности

 

Мълчаливо шествие в памет на жестоко убития преди 4 години студент по медицина Михаил Стоянов се проведе в столицата. Около 20 души прекосиха Борисовата градина и стигнаха до мястото, на което студентът беше жестоко пребит от група младежи. Смъртоносните удари били нанесени, защото нападателите решили, че 25-годишният Михаил е с хомосексуална ориентация.  
 
През 2010 година полицията арестува заподозрените за  убийството – Александър Георгиев и Радослав Кирчев. През април тази година обаче съдът освободи двете момчета под парична гаранция. И до днес делото по случая не е стигнало до съдебната зала.
 
На днешното шествие близките и приятели на Михаил закриха очите си с черни ленти.
Обясниха, че с превръзката изразявам съпричастност с всички, които искат това дело да бъде доведено до край, до правосъдие, което да не е с превързани очи.
 
За смъртта на 25-годишния Мишо вече има и международна кампания.
 
„В момента текът подписки в около 20 държави, само в Норвегия има събрани 13 хил. подписа”, обясни Десислава Петрова. 
 
Твърди се, че това не е първото деяние на групата, която е нападнала студента. Самото то е с фатален край. Младежите обикаляли Борисовата градина, за да нападат хора с хомосексуална ориентация. Това е поводът протестиращите да поискат промени в закона и сексуалната ориентация да бъде призната като мотив, който утежнява вината. 
 
Майката на Мишо има намерения да заведе дело в Страсбург.