Според него ГЕРБ вече разбират провала в политиката си

„Това правителство е единственото в света, което е в състояние да изгони американци и руснаци заедно”, заяви в „Здравей, България” Румен Петков, депутат от “Коалиция за България” и бивш вътрешен министър по повод казуса с АЕЦ „Белене”.

 

ГЕРБ разбират провала в политиката си въобще в политиката на енергетиката и се опитват да си върнат доверието на обществото, но не става така. С непочтеност се изпада от политиката, коментира още Петков.

 

Той подчерта, че главният въпрос в референдума за „Белене” трябва да бъде за енергийното н и развитие.

 

Петков припомни, че инвеститорът е на български терен повече от шест месеца. „Аз съм смаян от неподготвеността и абсурдните твърдения на премиера, че тепърва ще възложим на Службите да го проверяват. Не може инвеститор за стратегически проект като „Белене” да бъде проверяван шест месеца, след като е изявил интерес да го изгради. Тази компания трябваше да бъде проверена през февруари”, подчерта депутатът.

 

Във връзка със създадената по предложение на Яне Янев от РЗС временна парламентарна комисия, която ще разследва енергийните договори, подписани от Румен Овчаров до Трайчо Трайков, Петков заяви: „Няма нещо, с което Яне Янев да се е захванал и да е изглежда сериозно в очите на хората”.