Питането на БСП е манипулативно, заяви депутатът от ГЕРБ Доброслав Димитров

„ГЕРБ извади жилото на въпроса за референдума за АЕЦ „Белене”, заяви в ефира на „Здравей, България” червеният депутат Мая Манолова.

 
Тя обвини управляващите, че с приемането на тяхната формулировка на питането, са лишили гражданите от правото да имат собствено мнение.
 
„ГЕРБ постъпиха като подлеци и в крайна сметка обезсмислиха предстоящото допитване до народа”, коментира още Манолова.  
 
Депутатът от управляващата партия Доброслав Димитров пък заяви, че въпросът, който фигурира в подписката на БСП за референдума, е „манипулативен”.
 
„Хората нямат равен достъп до информация, както предвижда Законът за референдумите, защото има тайни споразумения за „Белене”, сключени от предишното правителство”, категоричен бе Димитров.
 
Той обясни, че „в българския правен мир няма такова нещо като „атомна централа”, каквато фраза фигурира в питането на „Коалиция за България”.
 
По повод разпространеното в четвъртък от „Синята коалиция” писмо, от което става ясно, че вече се строи далекопровод за нуждите на централата в Белене, Димитров заяви, че подписалият документа вече е понесъл последствията от действията си. Става дума за директора на фирма „Трафоелектроинвест” Марин Ангелов, който бе уволнен веднага след разкритието на десните. 
 
В четвъртък те изразиха съмнение, че ГЕРБ и БСП разиграват театър, като всъщност планират съвместно да строят АЕЦ „Белене”.
 
„Бойко Борисов продължава да играе с Москва”, коментира синият депутат Иван Иванов в „Здравей, България”.
 
Той определи проекта „Белене” като „златна кокошка за източване на парите на българите”.
 
Председателят на СДС Емил Кабаиванов пък заяви, че „за скъпия цирк, наречен „референдум”, трябва да платят онези, които са го инициирали”.
 
Целия дебат по темата гледайте във видеото.