Политикът коментира случая с поругаването на портрети на велики българи от ученици

„Образователната система у нас не знае как да учи на българщина”, заяви лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов в ефира на „Здравей, България”. Коментарът му дойде по повод случая с поругаването на портрети на велики българи от ученици в добричко училище. Недостойната им постъпка стана обществено достояние, след като снимка, на която са заели неприлични пози в кабинета по история, беше качена в интернет.

 
Скандалната фотография е направена в Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост "Георги Бенковски" в Добрич.
 
„Подобна постъпка се дължи на липса на възпитание, но ако остане ненаказана, ще се повтори”, категоричен бе Каракачанов.
 
Фактът, че момчетата на скандалната снимка са от ромски произход, лидерът на ВМРО-БНД обясни с липсата на адекватна политика спрямо малцинствата.
 
„В резултат на това ромската общност се дезинтегрира от обществото, започва да се сепарира и да смята, че има само права, но не и задължения”, заяви Каракачанов.
 
С това твърдение се съгласи и политическият наблюдател във вестник „Труд” Емил Спахийски.
 
Каракачанов отбеляза още, че „политиците използват ромите, само за да купуват гласовете им евтино и си затварят очите за престъпленията, извършвани от тях”.
 
Очаква се в понеделник Педагогическият съвет в гимназията по транспорт да вземе решение за това как ще бъдат наказани трите момчета, поругали портретите на велики личности от историята ни. Това съобщи Петър Петров от Регионалния инспекторат по образование в Добрич.
 
Целия разговор с Красимир Каракачанов и Емил Спахийски, както и изповедта на един от замесените и родителите му пред камерата на „Здравей, България” гледайте във видеото.