Според Любен Дилов-син проблемът със свободни скитащите кучета и котки идва от гледаните такива


„Аз съм твърдо на мнение, че трябва да се забрани със закон или някаква етическа норма домашни животни да се гледат в градски условия и по-точно в жилищни кооперации и блокове”, категорично заяви Любен Дилов-син по днешната тема в „Удавете водещия” – „За или против отглеждането на домашни животни в жилищни кооперации".

На другия полюс е мнението на природозащитника Елица Енева, бизнесдамата Мег иДерм и актрисата Елен Колева.

Елица Енева обясни, че в къщата й живеят две кученца и отделно обгрижва 20-30 бездомни кучета, прибрани в частен двор. Елен Колева пък в момента споделя дома си с още 4 кучета. От своя страна, Меги Дерм пък обясни, че броят на домашните й животни и особено на кучетата в дома й непрекъснато се мени, тъй като непрестанно прибира кучета, които имат нужда от специални грижи.

И трите бяха категорични, че досега не са имали проблеми със съседите си заради животните, които гледат в домовете си.

Според Любен Дилов-син обаче, хора като тях са на границата на престъплението, тъй като проблемът със свободно скитащите кучета и котки идва от гледаните такива. От друга страна, тези животни не се гледат в естествената си среда и това ги измъчва, убеден е водещият.

Проблемът с уличната популация идва от дворните кучета и котки, от ромските гета, от селските кучета и котки. Оттам трябва да се започнат проверките”, контрира го природозащитникът Елица Енева.

Цялата дискусия в студиото гледайте във видеото.