Споразумението е за срок от три години

Нова Броудкастинг Груп поема рекламните продажби на международната медийна група FOX International Channels (FIC) за България. За период от три години Нова Броудкастинг Груп ще бъде търговски партньор и ще отговаря за всички продажби в ефира на петте канала на FIC у нас – Fox, Fox Crime, Fox Life, 24Kitchen и National Geographic Channel. Групата на FIC ще продължи да  контролира самостоятелно бартерни сделки, спонсорства, специални и социални инициативи, пан регионални сделки и кампании.
 
„Решението да се доверим на екипа на Нова Броудкастинг Груп за рекламата на нашите канали е резултат от техния доказан опит и нашите усилия да развиваме и затвърждаваме позициите на международно утвърдените брандове на FIC на българския медиен пазар. Вярваме, че това ново сътрудничество ще бъде повече от успешно както за FIC и Нова, така и за нашите рекламодатели”, коментира Красимир Николов, регионален изпълнителен директор на FOX International Channels за България и Балканите.  

Към момента Нова Броудкастинг Груп отговаря и за продажбите на ефирна реклама и спонсорство по каналите Discovery Channel, Disney Channel, TLC и Cartoon Network, както и кулинарния канал Fiesta TV.

„Изключително се радваме, че към това богато портфолио от канали добавяме и брандовете на Fox International Channels”, коментира Дидие Щосел, изпълнителен директор Нова Броудкастинг Груп. „Кабелните канали на Fox отдавна са се доказали като едни от предпочитаните от родните зрители. Широкият спектър от разнообразни и висококачествени продукции, които предлагат, са изключителна възможност за нашите рекламодатели да намерят най-правилното и подходящо място за своите послания и продукти. Убедени сме, че това ще бъде едно ползотворно и за двете страни сътрудничество ”, добави още той.  

FOX International Channels притежава и управлява разнообразни развлекателни, документални и лайфстайл канали, както и представлява външни телевизионни канали на всички основни световни пазари. FIC фокусира дейността си върху развиването на специализирани кабелни и сателитни телевизионни канали, предлагайки разнообразно и висококачествено съдържание, предназначено за публика от различни възрастови групи и интереси.

За Нова Броудкастинг Груп

Нова Броудкастинг Груп е част от шведската медийна група Modern Times Group. Тя обединява Нова ТВ, Диема, КиноНова, Диема Фемили, Нова Спорт, четирите платени канали – TV 1000 Balkan, Viasat History, Viasat Explorer и Viasat Nature, както и сп. Ева.

Програмната схема на Нова ТВ обхваща целия зрителски спектър – новини, публицистика, спорт, култура, високо рейтингови авторски предавания и най-добрите филмови продукции. Нова ТВ е пионер в реализирането на високобюджетни и хитови формати, сред които BIG Brother, Стани богат, X Factor, Сделка или не, Господари на ефира, както и едни от най-касовите холивудски филми и сериали.

Нова Броудкастинг Груп отговаря за продажбите на ефирна реклама и спонсорство по каналите Discovery Channel, Disney Channel, TLC и Cartoon Network и Fox International Channels.

За FOX International Channels (ФОКС Интернешънъл Ченълс):   

FOX International Channels е международна мултимедийна развлекателна група на News Corporation. FIC разработва, продуцира и разпространява над 350 развлекателни, филмови, спортни и документални канали в цял свят на 35 езика, които достигат домовете на 1,1 милиарда зрители буквално на всички телевизионни пазари.
Чрез офиса си в България от 7 години FIC управлява, разработва, продуцира и разпространява 11 нишови телевизионни канали в 9 страни от Югоизточна Европа. Основните канали на групата са: FOX Life, FOX Crime, FOX Movies, 24Kitchen, National Geographic Channel, Nat Geo Wild и др.