За възстановяването на жената помогнала голямата й любов към животните

Нахапана от куче жена осъди Община Берковица за над 3000 лева за претърпените страдания и разходите за лечението й. След инцидента тя дълго време не могла да се възстанови, била в шок, не ходела на работа и не излизала от дома си.


Инцидентът станал в края на месец февруари, когато Людмила излязла да разходи своя домашен любимец. След ъгъла на блока обаче безстопанствено куче я нападнало, като започнало да хапе първо нея, а след това и малката болонка Чарли.


„И се спусна направо с ръмжене към мен, захапа ме по десния крак, след това по левия, аз се хванах долу, след това захапа другия крак. Моето куче вече се зададе от завоя и се спусна към него, захапа го по гърба. След това го пусна, а мен ме бутна по гърба и аз паднах на земята, паднах върху моето куче. Тогава то започна да ме хапе по главата и краката, по гърба, на ръката имах много голяма рана”, разказва Людмила Александрова.


На помощ се притекли няколко човека, един от тях бил и доктор Владимир Статков.


„Така я беше захапало, че в този момент аз ритам, с двете ръце и торбите - бия, но то не се маха. Дойдоха тук трима младежи и започнахме всички, но не можахме да го махнем, така я беше захапало. Накрая едното момче се сети, че в колата има чук, взе го и удари кучето по гърба и главата и така то се махна”, спомня си д-р Владимир Статков за случката.


Людмила се отървала жива, но с множество рани по цялото тяло. Домашният й любимец също бил на крачка от смъртта и претърпял две операции. Жената обаче по-трудно преживяла шока и се сринала психически. С месеци се страхувала да излезе от дома си.


„Много се промених оттогава, само плачех, мислех, притеснявах се, не си вършех домашните задължения – готвене, пране, просто бях уплашена от тази случка”, разказва притеснено Людмила.


За възстановяването на жената помогнала голямата й любов към животните. Вината за случилото се според нея е не в кучето, а в нехуманното отношение на хората към бездомните животни.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Биляна Борисова