Лекият автомобил, в който е пътувала, се блъснал челно в автобус

40-годишна жена загина на място при тежка катастрофа тази сутрин край Варна.  Лекият автомобил, в който е пътувала  заедно с още две жени, е навлязъл в насрещното движение, за да избегне дупка на пътното платно, и се е сблъскал челно с автобус.


В шоковата зала на болницата „Света Анна” във Варна са приети други две жени от автомобила, едната е в много тежко състояние. По непотвърдена информация и тя е починала.


Трите жени са санитарки и са пътували за работа в болницата. В автобуса, който е посрещнал челния удар, няма пострадали пътници.


Полиция извършва оглед на мястото на катастрофата. Пътят след село Казашко в посока село Езерово остава затворен за движение.


Катастрофата е станала около 7 часа на крайезерния път, на остър завой след разклона за Казашко. Автомобилът е силно деформиран от удара с автобуса.


Мокри и заснежени пътища затрудняват автомобилния трафик в страната, което допълнително увеличава риска от тежки инциденти. Пътните власти предупреждават шофьорите да се движат добре оборудвани за сезона и задължително със зимни гуми.