Според протестиращите изграждането на втори мюсюлмански храм е недопустимо

Стотици излязоха на мирно шествие в Гоце Делчев срещу построяването на втора джамия в града.


„Искаме в Гоце Делчев да не се строи друга джамия. Това е християнски град, в мюсюлманските градове си има джамии. Няма нужда от друга, те са 1000 души мюсюлмани на 20 хиляди християни, достатъчно е една джамия”, обясни Ангел Кирел, който е един от протестиращите.


Протестното шествие премина през центъра на града и завърши пред паметника на Гоце Делчев, където протестиращите запалиха свещ. Според тях предстоящото изграждане на втори мюсюлмански храм е недопустимо.


Мюсюлманите в града обаче съзряха провокация от шепа хора.

 

„Протестът изобщо не ни притеснява, понеже човекът, който живее в Гоце Делчев, нормално мислещия, не го интересува, дали другият вярва, дали не вярва”, заяви Осман Кутрев.


Протестът не се хареса и на някои християни в града. Според Димитър Сърбаков това е националистическа акция, която лично не му харесва. Мъжът допълни, че не му харесали и акциите, когато се сменяха имената.


От своя страна протестиращите се заканиха да отстояват искането си до край и дадоха срок на местната управа да преосмисли решението си в Гоце Делчев да има втора джамия.