Да се намери кой е допринесъл хората да не могат да си плащат тока, призова Камата

В специално интервю за първото издание на „Дикoff” легендата на българския футбол подкрепи протестиращите в недоволството им от високите сметки за тока.

Разбира се, че ги подкрепям. Не може някой дошъл от ма***та си и да граби хората”, каза Христо Стоичков, който също получил големи сметки за ток и вода и то за имот, който не обитава.

„Това е една голяма верига. Нека се намери човекът, допринесъл за това хората да не могат да си плащат тока”, призова Камата.

На президента Росен Плевнелиев му предстоят тежки дни, целият народ очаква той да бъде обединител”, отбеляза Стоичков. Държавният глава трябвало да избере правилните хора в следващите два месеца.

Живков, Желев, Първанов, Плевнелиев, Бойко – Христо Стоичков е поддържал отношения с всички, но е категоричен: „Не съм партиец!... Нямам партия – моята партия е от гръцката граница до румънската, от сръбската до турската…

Иначе симпатизира на премиера Борисов. „Симпатизирам, защото мисля, че с всеки ход, с всеки изминал ден – народът ще живее по-добре, но се видя какво стана”. Оставката на премиера била „една правилна постъпка”, смята Стоичков, „защото когато взе мандата на улицата нямаше кръв, но него ден – имаше. Народът това не го заслужава!”

„Какво ще става в следващите два месеца – времето ще покаже”, каза още острието на българската атака от златните години на българския футбол.  
 

На футболна тема Стоичков коментира слуховете, че е отказал 1 млн. долара подкуп като треньор на националния отбор. Камата не знае дали наистина е имало такива пари, но казва, че никога не би посегнал, не би предал името си, момчетата, нацията.

Звездата говори и за предложението, което получил за работа в чужбина, но отказал заради ангажимента си към „Литекс”. „Да откажеш пари на днешно време – трудна работа. Но когато имаш един истински приятел, в лицето на Гриша Ганчев – парите не ме интересуват… Пари съм си спечелил, имам си, но приятелство не се купува.”

За разлика от Ганчев обаче, Боби Михайлов е затворена страница за Стоичков. „Аз му подадох ръка и той ме предаде”, каза някогашния съотборник на Михайлов от националния отбор. „Никога повече няма да има шанса да седне до мен… Аз приятели не предавам.”

Гледайте във видеото цялото интервю с Христо Стоичков за предаването „Дикoff”.