Димитър Димитров е с 25 процента изгаряния, с опасност за живота

51-годишен мъж се самозапали пред сградата на Президентството в София.

 

Първоначално той е стоял до фонтана пред Президентството и не се е движел, разказаха свидетели на инцидента, цитирани от БГНЕС. След минута просто пламнал. Самозапалил се е с бензин. Служители на НСО са го видели и са го угасили.

 

Мъжът се казва Димитър Димитров и се е занимавал с ковано желязо. Обгорели са ръцете и лицето му. Пострадалият е откаран в "Пирогов". На мястото на инцидента има кола на пожарната, жандармерия и полиция. 


Бащата на самозапалилия се Димитър Димитров недоумява защо го е направил


В село Крайници край Дупница бащата на запалилия се пред президентството 52- годишен мъж недоумява какво го е подтикнало към тази стъпка. Имал си всичко - апартамент и къща в София, както и друга в селото. 


Втората му жена обаче все му се карала, че от две години е без работа и му давала по няколко лева джобни на ден.


Самозапалилият се мъж е с 25 процента изгаряния, с опасност за живота, съобщи проф. Огнян Хаджийски, началник на Клиниката по изгаряния в болница "Пирогов". Мъжът е настанен в противошокова зала на лечебното заведение.

 

Преди 15 дни пациентът е бил с инфаркт, лекуван е в Трета градска болница с високо кръвно налягане. „Всичко това утежнява прогнозата и я прави особено сериозна по отношение на живота му”, обясни проф. Хаджийски. По думите му мъжът вече е интубиран, поставен е на специално легло, на системи и обезболяващи.

 

„Продължаваме лечението. Утре, със следващата превръзка, уточняваме какво правим по отношение на раните – дали ще пристъпим към оперативно лечение – изрязване на изгорелите участъци, или ще чакаме и консервативно ще лекуваме пациента”, каза още специалистът.

 

Това е четвъртият подобен случай за последния месец. Първият случай бе на млад мъж, който се самозапали в центъра на Велико Търново, а дни по-късно почина. Вторият беше 36-годишният Пламен Горанов от Варна, който се самозапали пред Община Варна в знак на протест срещу управлението на ГЕРБ, кмета Кирил Йорданов и групировката ТИМ. Младото момче почина на националния ни празник - 3 март. 53-годишният Венцислав Асенов Василев се самозапали в сградата на Община Раднево на 26 февруари. На 10 март Венцислав почина от тежките изгаряния.