Той напускал мястото си пред компютъра, само когато отивал до тоалетната или да си вземе душ

30-годишния китаец Ли Мег прекарал 6 години пред компютъра, играейки онлайн видеоигри, съобщава ежедневникът „Beijing Times”. 

 

Младежът, който живее в Чангчун, столица на провинцията Цдилин, си наел маса в едно киберкафене и прекарвал дните и нощите си пред монитора. Клиенти на заведението твърдят, че той напускал мястото само, за да си купи храна или да си вземе душ. Ли Мег дори спал пред компютъра си и не празнувал нито един от значимите празници в страната като например Нова година. 


Репортерът разказва, че Ли живеел само с 253 евро на ден. От тях той отделял 63 за разходите си в киберкафенето. Собственикът на заведението го описа като кротък човек. Обикновено играел през нощта, а през деня спял, но винаги пред компютъра. Според публикацията специалисти се опитали да помогнат на младежа да се откъсне от пристрастеността си, но той категорично отказал да получи психологическа помощ. 


През 2010 година списанието „Wired” публикува репортаж, според който зависимостта от компютри в Китай е все по-голяма. Близо 80% от подрастващите младежи в азиатската страна са пристрастени към игрите в интернет.