Проблеми нямаше обаче в София-град, където има 1 500 секции

Обработването на изборните книжа и на този вот мина с много нерви в цялата страна. Пред някои районни избирателни комисии през цялата нощ и тази сутрин се трупаха изтощени хора с чували.

 

Още снощи пред общината и Областната управа в Благоевград се извиха дълги опашки. Някои членове на комисии се прибрали вкъщи, оставили чувалите с бюлетините кой, където намери.

 

Нервна нощ описаха чакащи членове на комисии и във Варна. Оставени без вода и елементарни хигиенни условия, хора припадали пред районната избирателна комисия.

 

В София напрежение имаше пред комисията, която обработва протоколите и бюлетините на секциите от областта. През нощта и днес до обяд пред сградата на областната управа циркулираха автобуси с хора и чували с бюлетини. Дългото чакане в София приключи в ранния следобед.

 

Колкото до София-град - този път тук с предаването на бюлетините от 1 500-те секции проблем нямаше. Сериозни проблеми в това отношение възникнаха на президентския вот преди година и половина. Тогава пред зала „Универсиада” се извиха огромни опашки. Този път организацията е била по-добра, коментираха хората. Основна причина за това според тях е фактът, че бюлетините от столицата се събираха не на едно, а на три места в града. Освен това, за членовете на секционните комисии този път  бяха предвидени сандвичи и вода.