Според прокуратурата те не са внасяли дължимите налози в продължение на години

Три ясновидки от Русе застанаха пред съда по обвинение за укриване на данъци в особено големи размери. Според прокуратурата врачките не са внасяли дължимите налози в продължение на години и не са подавали данъчни декларации. Заедно дължали повече от 100 000 лева. За да избегнат евентуално наказание лишаване от свобода, те са внесли дължимите суми още преди да приключи разследването. Така ясновидките бяха глобени.


Врачките работели само по телефон. Печалбата на жените възлиза на 1 300 000 лева. Сами определяли цените, а възнагражденията си получавали с пощенски запис, по банков път или чрез системи за бързи разплащания.


Жалбите са пуснати от недоволни клиенти, които са карани от ясновидките да дават още и още суми за допълнителни ритуали. 780 са разпитаните свидетели по делото. Благодарение на това, че дължимите суми са внесени в хазната, врачките получиха глоби от по 3000, 2000 и 1000 лева. Подсъдимите и адвокатът им пожелаха да не бъдат снимани, а роднините им заплашиха екипа със саморазправа.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Олга Василева