Зрители на Нова ТВ и столична болница помогнаха на Надежда да прогледне отново

Преди време ви разказахме историята на 79-годишния Стоян, който продава гевреци пред сградата на Националния осигурителен институт, за да събере пари за операция на незрящата си съпруга. Зрителите на Нова ТВ и столична болница помогнаха на семейството. Днес жената вижда отново.

 

Стоян и Надежда никога не са търсили връзка с телевизията. Екип на Нова откри 79-годишния мъж пред сградата на Националния осигурителен институт. Там той продаваше гевреци, за да събере пари за операция на своята съпругата и за покриване на сметките за ток. Три седмици по-късно, благодарение на зрителите на Нова, Надежда вече вижда.

 

Жената имаше перде и на двете очи. Голяма столична болница предложи да направи операцията, като осигури безплатни лещи на жената. Зрението й се възстановява постепенно. А първото, което жената вижда след близо три години пълен мрак, са пръстите на доктора.

 

Внучето си жената вижда за първи път. Когато детето се е родило, Надежда вече е била сляпа. А днес освен, че може да му се порадва с очи, може и да го посрещне в дома си.

 

Междувременно токът в общинското жилище на семейството е пуснат след дълги месеци прекъсване. След операцията жената не е излизала много навън, тъй като светлината й е пречела. Днес обаче може да се разхожда сама.

 

Наред с радостта обаче Надежда продължава да чувства неудобство от хората. Не спира да мисли как може да се отплати на всички, които са й протегнали ръка.

 

Повече за Надежда и радостните събития в нейния живот ще научите от видеото.