Полицията работи по различни версии, включително за измама

Ново нападение над имигрант беше извършено в София. Пострадалият е 18-годишен гражданин на Мали, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

 

На младежа е нанесен жесток побой, предаде „Фокус”. По непотвърдена информация тийнейджърът е и намушкан, вероятно с нож.  

 

До момента няма информация за задържани. От МВР потвърдиха, че столичните криминалисти разследват случая.

 

Сигналът е подаден към 21:45 часа в неделя. По първоначални данни младият мъж е намерен да лежи на пътя близо до бензиностанция в Банкя от гражданин, който го е закарал до близката поликлиника. Освободен е след като му оказана медицинска помощ.

 

В показанията си разказал, че бил нападнат от двама непознати, които му нанесли побой. Криминалистите работят по различни версии, включително за измама и изясняват всички обстоятелства около инцидента.

 

Инцидентът продължава серията от ксенофобски атаки в столицата. 18-годишен чернокож младеж бе нападнат и пребит от трима мъже в трамвая. Бащата на момчето е от Гана, женен за българка. Рич е български гражданин.

 

В събота българомохамеданин бе пребит жестоко в центъра на града от няколко души, за които се предполага, че са свързани с движението „Скинхедс”. Полицията задържа двама от нападателите. Преди побоя те се опитали да нахлуят в пансион за имигранти, но били отблъснати от обитателите му. Смята се, че са помислили 29-годишния Метин за чужденец.