Въпреки отказа за асоцииране с ЕС Киев иска продължаване на преговорите

Киев изпраща днес едновременно делегации в Брюксел и Москва. Въпреки отказа на Украйна да подпише споразумение за асоцииране с Европейския съюз под натиска на Русия, представители на Киев ще поискат продължаване на преговорите с Брюксел.

 

Няколко хиляди души останаха до късно през нощта на киевския площад на независимостта. По целия периметър на големия площад и в центъра са разпънати палатки. Късно снощи протестиращите освободиха улиците около президентството и се върнаха на площада.

 

По-рано вчера украинският парламент, доминиран от управляващата партия, отхвърли вот на недоверие срещу правителството на Микола Азаров. Опозицията го обвини, че е отговорен за провала на европейската интеграция и безпрецедентните репресии срещу демонстриращи.

 

Въпреки че Киев изпраща делегация в Брюксел, европейски представители не са потвърдили за уговорена среща. В същото време друга делегация ще отпътува за Москва. Според премиера Азаров целта на посещението е укрепване на стратегическото партньорство с Русия.