Временната комисия е оглавена от депутата от „Коалиция за България” Петър Мутафчиев

В Народното събрание, напълно единодушно, депутатите подкрепиха създаването на временна анкетна комисия за изясняване продажбата на военното летище в Божурище. От вчера, 3-ти декември, то вече не е национален паметник на културата. 
 
Именно с тази демонстрация на парламентарен консенсус започна днешното пленарно заседание. Идеята на временната комисия е да провери законна ли е сделката, с която Летище Божурище е било заменено за 50 апартамента. Това се е случило в края на 2005 г., по времето на кабинета „Сакскобургготски”. Идеята тогава е била италианската компания, която става собственик на летището, да построи там индустриален парк. 
 
Временната комисия бе оглавена от депутата от „Коалиция за България” Петър Мутафчиев.
 
Политическата тема от вчера с напускането на депутата от ГЕРБ - Георги Марков, получи своето продължение и днес. Зам.-председателят на опозиционната партия Цветан Цветанов оприличи случилото се на ситуацията в едно семейство, в което не е възможно да няма никакви разногласия. Както и във вторник, неговите съпартийци допуснаха, че е възможно колегата им да се е оттеглил заради натиск.
 
Твърде възможно е НС да заседава по Закона за бюджета за догодина както в събота, така и в неделя. Причината за това, че в днешния ден депутатите отделиха много време както на темата „Божурище”, така и на желанието на „Атака” да построим бетонна стена по границата си с Турция, за да се опазим от влизащите бежанци. Приоритетно се оказа и гласуването на Закона за хазарта. 
 
Повече подробности ще намерите във видеото.