Според Борис Рангелов промените в Закона за МВР са в ущърб на гражданите

„Вчера не бяхме агресивни, просто полицията се опита да ни отдели от загражденията със сила и това е видно от всички кадри”, каза в „Здравей, България” Борис Рангелов, студент от „Ранобудните студенти”. Той добави, че полицаи са удряли шамари на момичета.

 

„Идва един момент, в който хората стават агресивни, предвид това, че не са чути. Целта ни не е нарушаване на обществения ред”, заяви още той.

 

Попитан какво не им харесва в Закона за МВР, Рангелов заяви, че това е един интересен закон, за който се твърди, че е оформяне на предния закон и нищо не се променя. „На практика се променят много неща, които засягат всички граждани. Например по време на протестни действия полицаите могат да обезпечават личната си безопасност с използването на технически средства – оръжие, полицейски палки и други”, даде пример студентът.

 

По думите му промените са много и всички те са в ущърб на гражданите. „Този закон не е правен за обществото, а за определени хора”, категоричен беше Рангелов. 

 

„Депутатите трябва да ни чуят. Ние протестираме против цялата политическа класа за морал в политиката. Това е национална кауза. Ние не защитаваме личния си интерес, а обществени каузи”, обърна се той към двамата депутати в студиото. 

 

Повече по темата може да гледате във видеото.