Зрителите на Нова телевизия успяха да съберат нужните над 400 000 лева за лечението ѝ

Светлана от Смолян получи нов шанс да живее. 23-годишното момиче страдаше от левкемия, а в началото на годината лекарите откриха и тумор в мозъка ѝ.

 

За лечението ѝ в чужбина бяха необходими над 400 хиляди лева. Благодарение на помощта на зрителите на Нова телевизия, Светлана успя да замине за турска клиника, където след операция и трансплантация на костен мозък, тя успя да се пребори с изключително тежките заболявания.

 

Мога да кажа, че се чувствам най-щастливия човек на Земята. Мога да водя пълноценен начин на живот. Мога всичко, което си пожелая. Вече съм здрава. На крака съм. Животът е пред мен“, казва излекуваното момиче.

 

„Приела съм донора на 100%. Всичко е наред. След четири седмици ще спра всякакви лекарства. Искам да благодаря от цялото си сърце на всички които бяха с мен, които ми помогнаха с каквото могат. Благодаря на Бог, че беше с мен и ми даде този шанс за нов живот. Вярвам, че не само по Коледа стават чудеса. Стават чудеса всеки ден, стига всички да са заедно, да вярват в положителното мислене и да помагат с каквото могат“, категорична е Светлана.

 

„Нямам думи, с които да мога да изразя родителското щастие и то при един завършек. Но тук е мястото да благодаря на хиляди хора, които ги познаваме и не ги познаваме. И да кажа, че Нова телевизия направи всичко това, което в момента се случи“, коментира бащата на момичето - Костадин Килявков.

 

„Искам да кажа на всички, които са в това положение, да вярват. Да вярват, защото без вяра това няма да се случи. Трябва самите те да вярват. Искам да пожелая на всички хора най-вече здраве.Това им пожелавам. Всичко останало ще се нареди“, завърши Светлана.

 

Репортер: Анелия Веселинова