Има правила и закони, които трябва да се спазват от всички, смята зам.-председателят на НС

„Има правила и закони, които трябва да се спазват от всички граждани, независимо от позицията им в обществото. Смятам, че е недопустимо подобно арогантно поведение. Няма как това да бъде толерирано. Сигурна съм, че прокуратурата и МВР ще направят всичко нужно истината да излезе наяве. Главният прокурор няма да направи компромис за депутат”, каза в студиото на „Здравей, България” заместник-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Мая Манолова по повод скандала с Волен Сидеров.

 

„Процедурата е започнала. След като видя фактите, ще вземем решение дали да гласуваме да бъде свален имунитетът на Сидеров. Сидеров не е невръстното дете в парламента, той е лидер на партия. Не е там, защото аз съм решила. Той е там по волята на българските граждани. Ако ставаше дума за действия на хора от нашата парламентарна група, щях да отговарям в първо лице. Отказвам да нося отговорност за действията на лица от друга партия”, категорична бе Манолова.

 

„Има 240 народни представители, които са избрани от народа, за да ходят на работа. Ще видим в сряда дали може да има кворум. Никога не съм влизала в предварителни уговорки за това кой ще влиза в пленарна зала или не. Те са длъжни да идват на работа. Тази игра с кворума е недостойна за отговорни политици, допълни тя.

 

„Най-важният въпрос при пътуването на „Атака” в Куба беше дали не са използвани средства от партийната субсидия. Не могат други хора да плащат за тези пътувания, защото има правила – един депутат не може да приема подаръци над 250 лева. Има Комисия по парламентарна етика, която ще трябва да прецени за мястото му в Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси”, добави тя. 

 

Заместник-председателят на Народното събрание коментира и новия Изборен кодекс. „Задължително е България да гласува по нов начин на европейските избори през май. Нагледали сме се на всякакви изборни измами, така че категорично имаме нужда от нови правила. За първи път на избори ще има реално действаща преференция, хората ще могат да пренареждат кандидатите. За първи път ще бъде дадена възможност на малки партии”, каза Манолова.

 

Цялото интервю с Мая Манолова гледайте във видеото.